Einar

Det närmar sig jul med stormsteg. Oh Boy vilken Success Story jag har till er idag. Er julklapp från mig till er. Möt Einar.

Einar är norrmannen som jobbat 6 månader av sitt liv som anställd. Han arbetade från 18 till 18 och ett halvt som anställd och svor att aldrig mer behöva göra det. Idag är han 48 år och har sedan dess drivit egen business. När vi pratar om framgång så ser via bara bilden av framgången hos människor som redan gjort jobbet. Vi ser stora bolag som går med miljoner i vinst och väldigt sällan människorna bakom eller historierna från vilket allt börjar. Einar Steinshaug bor i Norge och äger idag 8 fastigheter där och i utlandet och har varit med och drivit Better Globe från starten. Han äger en fantastisk villa vid havet och är ekonomiskt fri.

Einar började sitt yrkesliv med att knacka dörr och sälja korv. Han köpte in korv för 30 kr och sålde för 60 kr. Han köpte även in två solarier som han hyrde ut till privatpersoner; 2 veckor 1000 kr. Det gav alltså 4000 kr i månaden. Ser ni affären i detta? Ja ni fattar grejen. Som den entreprenör han är köpte han senare in 30 solarier och öppnade samtidigt en kiosk med videouthyrning, träningsanläggning och squashhall. Det som genomsyrar alla affärer Einar gör är vikten av att de ska ge återkommande intäkter och att sätta pengar i arbete.

“För att bli framgångsrik må du sätta pengar i arbete, få pengar att jobba för dig.”

Men det var först för 5-6 år sedan som den verkliga framgången och de stora pengarna började visa sig. Einar blev headhuntad till att lyssna på grundarna till ett nytt marknadsdrivet bolag som skulle utrota fattigdom och korruption i Afrika (Better Globe) och kände direkt; “I wanna do this, I really wanna do this, this will be the greatest ever”. Einar hade en dröm om att gå i pension vid 45 och att äga en flott villa vid havet på en varm plats. Jag besökte villan i somras och har förstått att Einar inte bara kan gå i pension, han behöver inte arbeta en endaste dag till i sitt liv och skulle ändå kunna försörja både sig själv och sina närmaste med lyx för resten av livet.

Så vad innebär framgången och att vara rik för Einar?

“Jag äger min tid. Det är ett bevis på att jag är rik. Och ett bevis till andra också. Jag är rik i tillägg när det handlar om familj också. Självklart är det det viktigaste. Familj är också rikedom, men det är inte det vi pratar om här. Rikedom för mig är Frihet. Frihet innebär mer pengarna in på kontot än jag kan spendera.”

Så vad är hemligheten från att gå från att sälja korv till att äga en flott villa vid havet och tid att spendera var man vill och hur man vill?

Einar har 4 tankesätt som han följer.

1, Håll fokus på det du gör! Det du fokuserar på tenderar att växa sig större, större och större  Fokuserar du på det som går bra och är bra så kommer det att växa.

2, Det handlar om; JUST DO IT. Gör det, och gör det bra. Och gör det igen… Var en Take Action Person. Var en produkt av en person som inte bara säger, utan går ut och gör jobbet.

3, Mantrat; Det kunde ha varit värre. Det gäller inte bara i business utan även privat.  Det finns inga problem, bara lösningar.

4, Never ever give up.

Enligt Einar handlar det först och främst om att hitta sin passion. Att hitta det du har lust att göra är nummer ett. Beviset på att du hittat det är när du inte längre tänker på hur många timmar du lägger ner utan bara på hur roligt du har. Einar startar varje dag med en inre glädje och säger själv att han gläds varje dag för att starta en ny dag på jobbet.

“Finn det du har lust att göra och gör det. En ny dag, nya möjligheter”

Einar är en obotlig optimist och jag har aldrig hört något som han inte tror går att lösa. Han berättar att det positiva tänkandet har kommit med åren och att han tar efter människor som inspirerar honom. Det är en viktig faktor till framgång. Att ödmjukt erkänna för sig själv att man inte kan allt och att istället söka råd från de som redan har gjort det man önskar att göra.

“Tro inte att du kan allt själv, det kommer bara att stoppa dig. Sök istället råd av andra, sök upp de som redan är rika eller framgångsrika och fråga dem.”

Det mest utmärkande med Einar är hans sprudlande personlighet. Hans engagemang och passion för det han jobbar med är både inspirerande och konfronterande på samma gång. Einar lever sin passion, varje dag och varje minut. Han säger att ingenting är omöjligt, men om det skulle vara det, så finns det flera vägar till Rom. Då gäller det bara att hitta dem.

Idag hjälper Einar andra människor till framgång och en milstolpe och dröm nåddes i somras då han hade ett helt Sales Team på utbildning i villan på norra Cypern. Einar lever som han lär och orden; ”Gör gott och gör det tillsammans med andra” får avsluta ett fantastiskt 2016.

Med detta inlägg önskar jag er en riktigt God Jul och ett Successful 2017!

%d bloggare gillar detta: