balloons-892806_1280

Jag har arbetat med positiv psykologi under många år. Jag har coachat hundratals individer till framgång i olika delar av livet. Missförstå mig inte, mina tekniker kan få vem som helst att nå sina mål. Höga, stora, helhjärtade mål. Men det kom till en dag när det sa STOPP! Min son satt i baksätet på vår bil och sa; Mamma, de önskade att jag dog. De knuffade mig nerför trappan i skolan och de sa att de önskade att jag dog.

Mitt hjärta stannade. Hela livet frös. Och jag satt där, utan ett enda verktyg att ta till. Ingen positiv psykologi i världen kunde rädda det ögonblicket och jag förstod… Jag måste starta från grunden. Jag måste bygga den här individen från grunden. Inifrån. Från kärnan. Från hjärtat.

Jag hittade meditationen. Det blev ett sätt för oss att läka och bearbeta mobbningen utan att kommunicera med varandra verbalt. Vi gjorde helt enkelt så att vid läggdags så lyssnade vi tillsammans på en meditation. Jag på en madrass på golvet och han i sin säng. Jag valde ut meditationerna med största omsorg, allt för att stärka honom från insidan. Vi lyssnade och såg det som en stund tillsammans. En stund av tyst kommunikation. En stund av samförstånd. Det tog några månader med meditation och det hjälpte. Han växte, blev stark och stolt. Nu, två år senare är han sig själv igen, autentisk och varm och min hjälte.

Meditationen hjälpte inte bara min son till en helt ny livskvalitet. Den stärkte mig lika mycket som det stärkte honom. Du förstår, meditationen funkar oavsett om du bara lyssnar för att lyssna med någon annan. Jag blev mindre stressad, mer avspänd och fick en helt ny närvaro i livet. Jag började att lägga märke till små saker som jag förut bara hastat förbi. Små saker som hur mina söners skratt lät eller hur deras hår såg ut i vinden när de gungade i lekparken. Jag började lägga märke till detaljer i min omgivning. Som hur skogspromenaden doftade och hur solen värmde min panna. Jag hade helt plötsligt blivit närvarande till livet. Till livet som pågick här och nu.

Jag brukar säga att meditationen har räddat min son. Men det stämmer inte riktigt. För det som varit räddningen ur den hemska situationen som vi befann oss i har varit NÄRVARO. Närvaron till att kunna se, höra, tänka och känna hur vi egentligen vill ha det. Närvaron som förälder att kunna se och känna att något inte står rätt till. Så kanske kan vi säga att i närvaron av meditation kunde vi lösa problemen och möta livets konfrontationer. Livet kommer att konfrontera oss många gånger framöver, men genom att stärka oss inifrån, från hjärtat, så har vi rustat oss för att stå i frontlinjen. Starka, trygga och i total närvaro.

Lyssna gärna till meditationen som jag skrivit till min son; ”En stund tillsammans” som du hittar här på sidan om några dagar… Tills dess hittar du alla meditationerna med en fin sommarrabatt på 15% juni ut. Kika i shopen och fyll på i lyssningsbiblioteket.

%d bloggare gillar detta: