Detta är det första inlägget i bloggens historia. Och den blir epic, tro mig.

Det du kommer att få ta del av i denna blogg är de faktorer och verktyg som behövs för att jag och du ska kunna leva det liv som vi verkligen vill leva. Jag kommer att dela med mig av de allra bästa verktygen, teknikerna och framgångsfaktorerna som gör att du når dina #Helhjärtade resultat och kan leva i den absolut bästa versionen av dig. I detta första inlägg möter ni min vän Robin… Enjoy!

Ni vet den där känslan när man hör orden ekonomiskt oberoende…Direkt börjar mina tankar vandra iväg till en strand, till en lugn morgon med en kopp kaffe och en känsla av total frihet. Det är lite så han beskriver det också. Skånepojken som tröttnade på att leva i ekorrhjulet i Sverige och på att byta sin tid mot pengar. Jag ringer upp Robin en grå höstmorgon i Sverige för att se vilka strategier som ligger bakom hans framgångar och hans tänk kring ekonomisk frihet.

Robin startade sin resa till att bli ekonomiskt fri med att köpa ett hus. Tanken var att han och hans vän, numera partner, skulle köpa en lägenhet för att renovera och sälja. Men istället köpte de ett hus från slutet av 1800-talet. Någonstans mitt i renoveringen av huset får Robin låna en bok av en vän. Boken var Business School av Robert Kiyosaki.

“Den gav mig ett helt nytt synsätt på hur vi skulle göra det. Det vi hade gjort hittills var ju att fortfarande byta tid mot pengar. Ett aktivt arbete. Man kan ju investera för kapitalvinster eller passiva inkomster.”

Kompisen ville fortfarande sälja när de var färdiga med renoveringen av huset. Men lyckligtvis blev huset inte sålt på en månad. Robin såg då sin chans att skapa sin första passiva intäktsström. Huset blev istället uthyrt och har genererat passiva inkomster sedan 2010. Idag äger Robin tillsammans med partners 3 hus och en lägenhet i Spanien. Alla är uthyrda och genererar passiva inkomster. Det är fastigheterna som gör det möjligt för mig att bo och leva i Thailand, säger han. Enligt Robin är det viktigaste att ha flera olika intäktsströmmar, alltså inte bara en passiv inkomst. Utan flera. För om du skulle förlora en har du fortfarande de andra kvar. Robin har flera partners med i sina fastighetsinvesteringar. För honom är det en trygghet att minimera risken trots att vinsten blir mindre.

Jag blir såklart ruskigt nyfiken på vad den största förlusten varit sedan Robin började investera för passiva inkomster och svaret kommer med ett skratt;

“300.000. Shit Happens. Det var rätt så jobbigt. Det kom ju samma år som jag gjorde en annan nit på 180-190.000”

För de flesta dödliga rikssvenskar skulle en sådan förlust vara förödande. Men för Robin så insåg han efter ett tag att det ju bara var att fixa till det. Han hade ju en gång tjänat ihop 300,000 kr, så det var bara att göra det igen. Enligt honom är pengar och privatekonomi inget man behöver bekymra sig så mycket om. Han berättar att han tidigare levt från månad till månad och inte reflekterat så mycket över sin konsumtion. Tidigare kände han ett behov av att köpa en ny tv, ny bil och dator, men att det nu inte gav honom någonting.

“Det som verkligen ger mig något är att kunna bestämma över min egen tid. Friheten att kunna bo helt ok och göra vad jag vill oavsett om det är semester, stranden eller massage. Det finns inga krav och inga måsten.”

Robins vision var från början att kunna vara i solen under Sveriges vinterhalvår. Han hatar nämligen vintern och i Sverige är vintern mörk och kall. Han ville vara i ett varmt och ljust land där det fanns sol. Det var det som var målet. Nu är han i Thailand sedan två år och lever ett drömliv. Enligt Robin så kan vem som helst nå framgång och bli ekonomiskt oberoende. Det handlar bara om att vilja det. För det löser allt annat i samma vända. Vill man nåt tillräckligt mycket så gör man det som krävs för att ta sig dit. Man knyter de kontakter som behövs, söker kunskapen man behöver, partners, kapital, vad det nu kan handla om. Jag frågar Robin vad det viktigaste är att fokusera på om man vill bli ekonomiskt oberoende. Och svaret blir att fokusera på sitt ‘VARFÖR’ och vad det är man vill åt egentligen. Ekonomisk frihet är ju en sak, men det betyder ju så olika för person till person, säger han och fortsätter,  I min värld så finns det ingen som inte kan göra det. Såvida man inte ligger i koma.

Robins primärstrategi är att utbilda sig, söka mer kunskap och sedan prova att följa det han lärt sig – att få betalt för investeringar och arbete flera gånger istället för att bara få det en gång. ”Den absolut lättaste vägen att gå är att hela tiden ta små små steg framåt. Oavsett om stegen är att samla på sig färsk information eller att pröva teorier så är det viktigaste att göra något litet varje dag. Då har man kontinuitet” säger han. 

“Jag har lite problem med att läsa. Men jag har bestämt mig för att läsa varje dag i 30 minuter. Vill jag kunna göra något utöver det jag kan idag, så måste jag tillföra nya kunskaper eller ny information.”

Så vad gör denna drömlivets frontman när saker och ting inte går som han tänkt sig undrar jag. Vad tänker han när livets berg och dalbana drabbar solstänkta stränder i Thailand? Svaret kommer med ett skratt. “Varje gång jag mår lite dåligt så kommer jag på mig själv och tänker att det är totalt meningslöst. Sedan frågar jag mig, är inte det här lite tramsigt? Varför tänker du såhär? Sluta nu. Det är jag som bestämmer över mina tankar. Varför ska jag må på det här viset? Då är det bättre att vara glad”  

Robins drömmar idag är helt annorlunda än de han satte upp för 8 år sedan. Idag är drömmarna inte så fokuserat på det finansiella planet då det planet arbetar sig större per automatik. Istället handlar det om att kunna hjälpa andra att lyckas och utvecklas så att de i sin tur kan nå sina drömmar. Han har startat bloggen Passive Income Together där han inspirerar och utbildar människor till passiva inkomster. Han har även skrivit e-boken “Passive Income – The Road to Financial Independence” som du kan ladda ner gratis här. Innan vi avslutar samtalet hör jag mig själv säga;

Robin, jag kanske ringer dig för att komplettera denna artikel med något. Varpå Robins svar ger den tyngsta insikten av dem alla.

“Absolut, jag har tid.”

%d bloggare gillar detta: