Ellen

Ellen är den framgångsrika fastighetsmäklaren med en 16-årig friidrottskarriär som tar plats. Stor plats.

Uppväxt i en släkt med många poliser runt sig och hårt drillad och inspirerad av starka kvinnliga förebilder, så som mamma och mormor har hon lärt sig att ingenting är omöjligt. En del människor delar in beteenden i manligt och kvinnligt eller flickigt och pojkigt, men Ellen har en annan uppfattning.

“Jag ser att jag kan göra allt som alla andra kan göra. Vissa saker får jag kanske träna mig till, men lägger jag bara in tid, engagemang och energi så kommer jag att klara det.”

Och det tvivlar jag inte en sekund på. Jag har följt Ellen under ett års tid. När jag uppmärksammade henne första gången stod hon upp inför 100 åhörare och berättade att hon sagt upp sig från sin tjänst på mäklarbyrån och inte riktigt visste vad som väntade henne på måndagen som följde. Men det är inte med någon oro jag följt henne. Tvärtom. Ellen är ännu en av min outtömliga inspirationskällor. Jag såg för några dagar sedan ett inlägg på sociala medier där hon var utklädd till Rambo. Och den bilden talade tydligt om vem hon är.

Ellen driver i dagsläget två bolag och har tre ytterligare bolag i uppstart. Hon har drivit företag sedan gymnasiet då hon startade ett UF-företag och har sedan dess drivit bolag inom både friskvård och restaurang. Hon har suttit i styrelser och varit ordförande för Högskolemäklarna. Jag påpekar att detta låter som om hon vore 100 år… Varpå hon svarar skrattande;

“Jag vet, mitt CV är 30 sidor långt. Jag älskar att utbilda mig och utvecklas”

 Just nu studerar Ellen till Mental Tränare vid sidan av sina bolag och uppstarter. Ellen har bestämt sig för att ha 14 företag på 10 år, alla med målet att bli självgående verksamheter inom ett par år.

Om du redan blivit kallsvettig av att läsa hit så försök att sitta kvar en stund till. Det finns strategier bakom Ellens outtömliga energi. Jag frågar henne vad det är som gör henne så framgångsrik i det hon tar sig för. Förutom att se till att hålla sig i form fysiskt och mentalt som genererar plus-hälsa så har Ellen dagliga rutiner som hon inte rubbar på i första taget. “När folk sover över eller hänger hos mig så får de alltid minst ett youtubeklipp som får oss att skratta, ofta serverat till frukostbordet. Jag har alltid en hög energinivå och det handlar om att aktivt skapa energi och plus-hälsa.”

Varje morgon går Ellen upp och läser sin vision högt för sig själv. Sedan läser hon sin mission, det vill säga det hon gett sig själv i uppgift att göra för att nå visionen. Efter det så ställer hon sig i en Winners-position i 1 minut med händerna i vädret och står och visualiserar att hon redan har alla delarna i sin vision.

“Jag låtsas som om jag har allting och det blir ganska känsloladdat.”

Efter det tittar hon i sitt målalbum, ett album med bilder av sånt som hon vill ha. Hon ger exemplet med en av sina drömmar; en herrgård. “Då sitter jag och känner hur det känns att bo och leva där.”

Ellen affirmerar sitt varumärke varje dag; framåtanda, kraftfull, förtroendefull, uthållig, tolerant, och social. Hon upprepar orden högt för sig själv och ställer äggklockan på en minut.

En annan framgångsfaktor Ellen har är att hon varje kväll för framgångsjournal (länk till framgångsjournalen längst ner på inlägget). Det är hennes dagliga avstämning anpassad utifrån hennes förutsättningar. I den fyller hon i vad hon gjort under dagen och hur hon ligger i fas med det hon ska göra. Enligt Ellen är framgångsjournalen ett styrverktyg som också möjliggör för olika mätanalyser. Den hjälper henne att styra sina beslut under dagen och består av alltifrån mental och fysisk träning och vattenintag till om hon gjort någon god gärning under dagen eller utövat tacksamhet. Efter att avstämningen är gjord avslutar hon med Morgondagens Programmering vilket innebär att hon programmerar sig själv till att exempelvis morgondagen ska bli den mest glädjefyllda dagen. Sedan visualiserar hon och säger till sig själv;

“Imorgon ska dagen vara fylld av glädje, jag ska arbeta mot mina mål och jag ska känna lycka. Sen så går jag och lägger mig”

Ellens primärstrategi är att se till att få alla områdena gjorda som hon sagt att hon ska göra i framgångsjournalen. Hon har 3 ledord som står på sin stora whiteboardtavla på kontoret; DRIVKRAFT FOKUS och DISCIPLIN. Hon har med sig de ledorden för att allt ska leda mot visionen.

“För det är det allt handlar om, att allt ska gå mot visionen. Ska man nå framgång  gäller det att hålla sig till planen man har sagt att man ska hålla sig till.”

Ellens Vision har ett helhetstänk där livet i stort är integrerat. Hon lägger till vikten av att blanda ut disciplinen och drivet med lekfullhet och att träffa glada och energigivande människor för att få ny input och inspiration.

Jag undrar vad andra ser när de ser Ellen. Hon berättar att hon oftast får positiv respons men att vissa kan tycka och uttrycka saker om vad hon gör eller åtar sig. Oftast är det personer som själva inte går mot sina egna mål. En del av hennes gamla vänner är såna, enligt Ellen.

“Jag har rensat min påverkansgrupp ordentligt. Det handlar mycket om att omge sig av rätt personer.”

Att Ellen har både beundrare och missunnsamma människor i sin fan-skara är inte ett dugg förvånande. För hon tar en självklar plats i superentreprenörernas toppskara. Hon säger sig själv öva varje dag på att se sig själv som framgångsrik via olika mentala övningar och hennes strategier för det verkar uppenbarligen funka bra. Hon ser sig själv jobba mycket en tid framöver tills företagen blir självgående för att efter det kunna lägga mer tid och energi på att hjälpa andra människor, djur och miljön samt på sin stora passion; slott och herrgårdar. ”Jag har genom åren haft lätt för att tjäna mycket pengar och samtidigt även lätt för att göra av med dem. Om 10-15 år ser jag mig bygga min herrgård, ha en trestegsgrop där jag och min familj kan hoppa och ha kul. Vi kommer även att bo utomlands delar av året.

…Jag ska ha känslan av att kunna vara och göra vad jag vill när jag vill. Sen vill man inte vara helt utmaninglös…”

Och utmaningslös blir hon nog aldrig, denna inspirerande superkvinna. Ellen berättar avslutningsvis att hon vid ett flertal tillfällen fått förfrågan om att bli någons assistent. Hon har förstås ödmjukt tackat nej.

Om de bara visste vem de egentligen erbjudit tjänsten till, tänker jag småskrattande för mig själv. Man erbjuder inte Rambo en tjänst som kontorsassistent…

 

Här kan ni kika på och kopiera hela eller delar av; framgangsjournal

Ellens Vision; vision-ev

Ellens Mission; mission-ev