flower

Jag har under många år arbetat med värderingar, alltså det som är viktigt på riktigt. Mina värderingar vägleder mig till att fatta beslut och även till att göra mig lycklig. När jag lever och fattar beslut utifrån vad som är viktigt på riktigt så blir livet både enklare och mer innehållsrikt. För mig så är det viktigaste min familj. Det är en värdering som är central i allt jag gör och ligger till grund för alla beslut jag tar. Men häromdagen så insåg jag att det faktiskt inte var det viktigaste i mitt liv.

Jag har tagit mig an detta år att arbeta mot bättre hälsa och mera kärlek till mig själv och till andra. Det är delvis därför som jag skapar meditationer och nyligen utförde ett meditationstest med fler än 300 deltagare. Jag drivs av att göra detta för att kunna berika andras liv på ett kärleksfullt sätt från hjärtat. Ett annat sätt som jag vill berika människors liv på är genom att ge verktyg för förändring. Jag gör detta på olika sätt dels genom mina webbutbildningar; Kickoff och Den bästa versionen av dig, men även på workshops och snart även på mina öppna träffar som kommer att hållas regelbundet på olika platser. Ett av mina absoluta favoritverktyg är just värderingar. Värderingar är svaret på frågan; Vad är viktigt, på riktigt?

Tills för några dagar sedan trodde jag att det var min familj som var det absolut viktigaste i mitt liv. Förra veckan genomgick jag några riktigt tuffa dagar både på det personliga planet och även i mitt företag. Jag har känt mig stressad och pressad och känt att jag inte riktigt hunnit med varken det ena eller det andra. Och då insåg jag att familjen kanske inte var det viktigaste trots allt. Med telefonen i högsta hugg, chatten igång med min kollega och med ett barn ropandes “maaaaaammmaaaaaah” för femtioelfte gången slog det mig. Familjen är ingenting utan NÄRVARO. Det slog mig så hårt att jag började gråta. Det är Närvaron som är det centrala i mitt liv.

Jag ser så många föräldrar, lärare, kollegor, vänner och barn leva sina liv utan närvaro. Jag vill förändra detta. Jag vill ge alla människor på jorden möjlighet att leva i den bästa versionen av sig själva i närvaro med sig själva och andra. För jag vet att gör skillnad. Tänk om vi alla applicerade en gnutta närvaro i de små stunderna i livet och verkligen tog reda på vad som var viktigt på riktigt. Ja då skulle vi få mer harmoniska barn, mer lyckliga vuxna och framförallt skulle världen bli en vackrare plats att leva på.

När jag frågade min son vad det viktigaste i livet var svarade han; kramar! Och att flytta hemifrån.

Oavsett vad svaret blir så ställ dig själv frågan. Vem vet, du kanske hittar svaren på varför saker och ting är som de är eller varför de inte är som de borde vara.

Så fråga dig själv idag; Vad är viktigt, på riktigt?

%d bloggare gillar detta: